Dit jaar: Klüsserath, Thorn, Bocholt, Heinsberg, Seurenheide, Berlicum en Kinheim.Klüsserath 13 maart 2015

Via Luik , Verviers en Prüm naar Klüsserath gereden en bij Weingut Fuchs rosé wijn gekocht, daarna naar Trittenheim en geslapen op de camperplaats aldaar. Met de neus van de camper aan de Moesel en dus schepen kijken. Na een heerlijke rustige nacht vertrokken en via Cochem naar Andernach aan de  Rijn gereden. Hier de altstadt bezocht en naar het Stadsmuseum geweest, hier was een expositie van de Rijnplaatsen in oude tijden, leuk om  te zien en veel dingen die nog steeds bestaan. We staan hier op de camperplaats aan de Rijn, tegen het oude stadsgedeelte aan. Ook hier weer aan de oever en dus nog meer schepen kijken. Zondagmorgen wakker met regen die waarschijnlijk de hele dag zal duren, dus maar besloten weer richting huis te rijden. Wel een mooie route gereden ondanks de regen , leuk om  te zien en veel dingen die nog steeds bestaan.Foto hieronder is gemaakt  van de stadsmuur, (althans de restanten) tijdens onze wandeling in de altstadt van Andernach.


Mechelen (Limburg) 27 maart 2015

Vriendenweekend in Mechelen Limburg. Na aankomst het huisje bezichtigd en daarna naar Vaals voor de weekend boodschappen, en even naar Gemmenich om te tanken en een Belgisch biertje te drinken. Even rondgekeken en terug naar het huisje. Zaterdag naar Aachen gereden en daar de Dom en de Watertoren bezocht en enkele café's (het was koud en nat). Zondag naar Eupen gereden , maar ook hier weer veel regen, dus niet veel gezien, wel weer een Belgisch biertje! Maandag was het weer een stuk beter en zijn we nog naar dierentuin Gaia in Kerkrade geweest. Dit is een leuke en educatieve dierentuin, de moeite waard om te bezoeken. 


Thorn 17 april 2015

Mooi weer en dus op pad, vandaag gestopt in Thorn, het witte stadje aan de Maas. Het stadje bekeken en daarna een mooie wandeling gemaakt naar Kessenich (B) daar een mooi stukje natuurpark. De volgende dagen naar Camping "De Leistert" geweest op bezoek bij Debby, Paul, Angela en Ayelen. We hebben ons goed vermaakt en het was heel gezellig. Verder nog een mooie fietstocht gemaakt door de bossen en het Leudal. Weer een mooi uitstapje.


Bocholt (D) 19 juni 2015

Vandaag eerst naar Obelink in Winterswijk en vervolgens naar camperplaats de Haar in De Heurne. Zaterdag naar Bocholt in Duitsland gereden daar is een mooie camperplaats aan de Aa See. Naar de stad gelopen langs de Bocholter Aa (15 min. lopen) Na het avondeten, bij restaurant Kreuzberg, nog een stuk langs het meer gelopen Ik heb nog nooit zoveel konijnen bij elkaar gezien en deze waren ook nog behoorlijk tam. Zondagmorgen het hele meer rond gelopen, ongeveer drie kwartier, vervolgens naar Milsbeek SVR camping "De Bloemenkamp"gereden, en een gezellige dag doorgebracht met vrienden die daar een jaarplaats hebben. 


Heinsberg (D) 10-juli 2015

Een heerlijk zon en rust weekend aan het Lag Laprello in Heinsberg. Mooie camperplaats aan het meer. Rondje meer gefietst en gewandeld. Centrum is ook maar een kwartier lopen dus wat gewinkeld en heerlijk gegeten bij Akropolis.


Seurenheide 31 juli 2015

Een heerlijk weekend aan het "Dagstrand Seurenheide". En fietsrondje Reindersmeer gemaakt en naar Well gefietst en gewandeld. Bezoek gehad van Jeroen op vrijdag en zaterdag is René op bezoek geweest. Erg gezellig en heerlijk uitgerust in de schaduw, want het zonnetje stak behoorlijk. Helaas is de wespentijd weer begonnen, dus dat gaf wat irritatie. Toch genoten van weer een heerlijk weekend.


Berlicum 7 Augustus 2015

Een weekend op camping De Hooghe Heide bij Wim en Majo. Proef gefietst met hun elektrische fietsen, wat heel goed bevallen is.

BBQ-en en verder luieren en een baantje trekken in het zwembad. Veel last van wespen en horzels. Zondag bezoek gehad van Debby, Paul, Angela en Ayelen. Kortom een heel gezellig en rustig weekend.


Kinheim (Mosel) 21 augustus 2015

Alweer een zonnig weekend, dus er op uit. Dit keer naar de Moezel want de wijnfeesten zijn begonnen. Gestopt in Kinhein waar we nog net één plaatsje langs de Moezel konden veroveren. Mooi uitzicht en een rustige plaats. Om 18.00 uur begon het wijnfeest en daar waren we uiteraard bij. Een gezellige avond met iets te veel wijn gehad. Om 4 uur 's-nachts werden we opgeschrikt door de brandweer sirene en bleek een huis tegenover ons aan de andere kant van de Moezel in lichterlaaie te staan. De vlammen sloegen uit het dak. Na het ontbijt een fietstocht gemaakt naar Traben-Trabach en via de andere kant van de Moezel terug en even het uitgebrande huis bekeken. Verder een rustige dag bij de camper en gegeten bij de Italiaanse pizzabakker aan het begin van de camperplaats. Zondag meer wind en later in de middag onweer voorspeld, dus tegen de middag weer richting huis.