Corsica van 6 september t/m 2 oktober Totaal 3557 km. 


6 sept. Uden - Thaon les Vosges  504 km.

Inmiddels aangekomen in Thaon les Vosges. Lekker opgeschoten en een mooi plaatsje aan Canal des Vosges. 


7 sept.  Thaon les Vosges - Solcio di Lesa 504 km

Prachtige rit via Lac Lehmann! ! Over de Simplon pas en terecht gekomen aan het Lago Maggiore in Solcio di Lesa. Lekker gegeten en besloten hier een dag te blijven.  Heerlijk weer, dus even genieten van het meer.


8 sept. Solcio di Lesa - Agliano Terme 150 km.

Mooie route langs de rijstvelden en later in de bergen bij Moncalvo. Gestopt in Agliano Terme. Met 26 graden en zon een heerlijke middag buiten.


9 sept. AglianoTerme  - Vado Ligure (Savona) 98 km.

Door de bergen en vele kronkel wegen naar Vado Ligure gereden. Eerst het haventerrein verkend en daarna lekker op het terras aan zee gezeten. Vroeg naar bed, want om 6 uur naar de boot.


10 sept. Vado Ligure - Pietracorbara  (Corsica ) 23 km

Kort stukje gereden na een boottocht van 6 uur. Al wat voorpret gehad wat betreft de mooie weggetjes. Mooie camping met ruime plaatsen. Morgen een rustdag.


11 sept. Pietracorbara

Vandaag een flinke wandeling gemaakt van ruim 2 uur, de rest van de dag lekker geluierd.


12 sept. Pietracorbara - St. Florent  97 km

Vandaag via het noordelijkste puntje (Cap Corse) naar St. Florent gereden. Een prachtige rit met alleen maar ah en oh's, veel foto momenten. Een camping aan de baai van St. Florent gevonden.

13 sept. St. Florent

Na ontbijt leuke wandeling gemaakt naar het stadje, een drankje en een paar boodschappen en verder rusten in de schaduw bij een temperatuur van 36 graden. Laagste temperatuur  ‘s-nachts was 26 graden. Dit is voor ons echt te warm.


14 sept. St. Florent – CALVI 69 km.

Alweer een prachtige route langs de kust en in L’Ile Rousse Naar een Leclerc om goed boodschappen te doen. Alweer 36 graden, het mag best iets minder. Inmiddels ben ik (Ad) snot verkouden, dus maar een paar dagen uitzieken hier. 

15 sept. Calvi

Rustdag, nog maar even zien van de verkoudheid af te komen, wel moeilijk met deze hoge temperaturen.Lichaamstemperatuur was 39.8 en de buitentemperatuur 36 graden.

16 sept, Calvi

Lichaamstemp. en buitentemperatuur zijn beide gezakt, dus even naar het dorp geweest en naar het hoogste punt gelopen, wel veel kwade cellen uitgezweet, maar een leuke dag gehad.

17 sept. Calvi

Vanmorgen besloten om de was te doen (wel nodig na een paar dagen hoge koorts) en dus nog een dag hier blijven, inmiddels koortsvrij dus nog een dag rust en morgen weer verder.


18 sept. Calvi – Sagone 131 km.

Na vier dagen op één plaats is het voor ons doen echt tijd om weer verder te gaan. Vandaag weer een prachtig stuk kustweg gereden met een paar smalle stukjes en bij Porto richting Evisa gereden door de Gorges de Spelunca, hier liepen de wilde zwijnen op de weg. Vanaf Evisa naar Sagone gereden. Hier gestopt om de nacht door te brengen. Vandaag toch ook weer 30 graden.


19 sept. Sagone – Olmeto 67 km.

Het wordt eentonig, elke dag is weer prachtig met schitterende routes. Je kunt echt om iedere bocht weer een foto maken alleen worden het er dan wel erg veel. Gisteravond op de camping bezoek gehad van 2 wilde varkens (zwijnen?). Niet lastig, wel iets wat we niet gewend zijn.


20 sept. Olmeto – Bonifacio 95 km.

Vandaag naar Bonifacio gereden en gestopt op camping L‘Araguina, net 200 mtr. van de haven aan de rechtse kant. Niet geschikt voor grote campers maar wel ideaal gelegen. Vanmiddag een donkere wolk waaruit enkele druppels regen zijn gevallen, niet voldoende om de straat nat te maken., maar na een half uur weer 30 graden en blauwe lucht. Dus nog even een boottocht langs de witte rotskust en de grotten gemaakt. Als je hier bent, is dit echt een aanrader.


21 sept. Bonifacio – Chisonaccia 129 km.

Een prachtige route gereden vanuit Porto-Vecchio via Zonza en de col de Bavella naar Chisonaccio. Je blijft genieten op dit eiland. 

22 sept. Chisonaccia

Weer een heerlijke rustdag, begonnen met een lekkere wandeling in de ochtenduren en later in de middag nog even strand. Dolce far niente.

23 sept. Chisonaccia Rustdag

Vandaag bewolkt, dus de voorgenomen route naar binnenland nog even uitgesteld


24 sept. Chisonaccia – Corte 84 km

Prachtige route via Ghisona naar Corte. Op de camping aangekomen zijn we de Restonica kloof een stuk ingelopen , mooie wandeling en daarna lekker uitrusten.


25 sept. Corte – Prunete 98 km.

Weer een schitterende route via Ponte Leccia, Morosaglia en Cervione naar Prunete. Daar op camping Olmello een mooi plaatsje op het strand waar we met z’n drieën stonden, dus een heel strand voor onszelf.

26 sept. Prunete

Rustdag, lekker aan het strand en nu helemaal alleen.


27 sept. Prunete – Biguglia 117 km.

Mooie route gereden via Oletta, St.Florent en Bastia naar Biguglia.Hier blijven we morgen ook staan en dan dinsdagmorgen vroeg (8.00 uur) op de boot naar Nice. Lekker rustig plaatsje op de camping vlakbij het strand,  dus die laatste dagen houden we het nog wel vol op Corsica.

28 sept. Biguglia

Rustdag29 sept. Biguglia - Boot naar Nice vanuit Bastia – St. André les Alpes 126 km.

Prachtige route langs rivier de Var via Puget Théniers naar St. André les Alpes. Vannacht de eerste nachtvorst , weliswaar op 1000 meter hoogte. Verder weer rond de 25 graden en zon, dus nog altijd vakantieweer.


30 sept. St . André les Alpes – Orgelet 455 km.

Weer een prachtige route via Gap, Grenoble en Chambery naar Orgelet. Veel kms. want we gaan richting huis. Nog altijd rond de 25 graden en toch al een stuk dichter bij huis.


1 okt. Orgelet – Bastogne 496 km

Snelle route over de route national naar Martelange, daar lekker goedkoop getankt en door naar Bastogne. Nog steeds heerlijk weer, dus een La Chouffe gedronken op een terras in het centrum. Laatste diner van de vakantie, zoals gebruikelijk in België, bestond uit friet met een Hollandse fricandel.


2 okt. Bastogne – Uden 232 km

Naar huis en daar aangekomen alles opruimen en schoonmaken.

Dit was een prachtige vakantie zonder één dag regen en heerlijk warm weer (soms te warm). Corsica is overweldigend wat natuur betreft, overal waar je komt is het mooi, dit is niet met foto’s duidelijk te maken, je moet het zelf gaan zien.Maak jouw eigen website met JouwWeb