Dit jaar : Sauerland en Moezel, Diekirch, Diemelsee, Rursee, Bergheim, Ahr,  N-O Frankrijk.


13 mei Sauerland en Moezel.

Op donderdag 13 mei hebben we een rondrit Sauerland / Moezel gemaakt. In Altena op de camperplaats gestaan bij de Sauerlandhalle. Hier was een groot sporttoernooi aan de gang, met in de avond een bbq en live muziek, dus tot 2 uur veel rumoer. Normaal zal het er wel rustig zijn. Je kunt een leuke wandeling maken en in het dorp is van alles te doen. Vrijdag  via Lennestad, Siegen , Neuwied naar St.Aldegund aan de Moezel gereden. Dit is een prachtige route. Zaterdag in St.Aldegund de berg op gelopen naar het kruis met kapelletje. Die zie je staan als je op de camperplaats staat. Mooie wandeling, goed voor de beenspieren. Naderhand lekker gegeten en langs de Moezel nog een paar borrels gedronken met camperburen. Zondag naar Schleiden via leuke weggetjes en ’s-avonds bij Çiko eten. Alweer een leuk weekend met erg mooie routes.


16 juli Diekirch 

In Juli zijn we naar Diekirch geweest in Luxembourg. Hier waren vrienden van ons op camping “Op der Sauer”, dit is een mooie camping met veel vertier langs het riviertje de Sauer. Kort bij het centrum, waar veel te zien is en je mooi kunt wandelen. Verschillende restaurantjes en cafés. Een heerlijk weekend met prachtig weer en gezellige vrienden, wat wil je nog meer?


31 juli    Sauerland

In Juli zijn we ook nog een keer naar het Sauerland geweest. Dit keer terecht gekomen op camping Diemelsee in Heringhausen. De planning was de camperplaats in Willingen, want daar was een vriend van ons in een hotel. Dit is een super touristisch dorp met teveel lawaaierige en aangeschoten jeugd. Dus toch maar wat rustiger omgeving  gezocht en dat werd dus de Diemelsee. Leuke wandeling naar het dorp om het meer heen en heerlijk weer. Wel wezen eten in het hotel bij René, die de volgende dag bij ons op de camping is komen kijken. Ons Debby was ook bij ons en die heeft in een tent naast de camper geslapen.  Hierna ook nog naar Keulen geweest Naar de camperplaats aan de Rijn. Naar de Dom gelopen en daar een Italiaans ijsje op het terras gegeten. Het is een mooie wandeling van de camperplaats naar het centrum over de boulevard langs de Rijn. En alweer een mooi weekend.


8 augustus  Monschau / Rursee

In Augustus naar Monschau en de Rursee. Henk en Willeke waren een weekje In Imgenbroich op camping “Zum Jone –Bur” , een leuke camping op loopafstand van Monschau. Wel wat klimmen maar goed voor de conditie. Het dorpje Monschau zal bij velen bekend zijn als erg touristisch maar wel leuk om te bezoeken, met veel terrassen, restaurants en gift-shops. Mooi om een dag rond te hangen. De andere dag naar de Rursee gereden en een rondvaart gemaakt naar de stuwdam. Hier naar boven gelopen en van het uitzicht genoten. Lekker in het zonnetje, wie doet je wat? Altijd leuk, die weekendjes! 


 21 augustus   Bergheim / Schleiden

Augustus : Vanmorgen eerst de schoorsteenveger en daarna weer op pad, dit keer naar de camperplaats in Bergheim / Paffendorf via Venlo naar Wassenberg en vandaar naar Mersch en verder naar Bergheim. Dit is een mooie en rustige plaats aan de rand van Paffendorf, naast het kasteel en aan de midgetgolfbaan. Op tweehonderd meter een restaurant en een bakker. In het restaurant lekker gegeten en later nog wat gewandeld.

Verse broodjes gehaald en gegeten. Het kasteel bezocht en een flinke wandeling gemaakt over de verschillende paden die daar in de buurt zijn aangelegd, ook zijn daar verschillende fietspaden. Een mooie rustige omgeving. Rond de middag naar Schleiden gereden langs Zülpich en Gemünd (waar ook een mooie camperplaats is). Wij hebben echter afgesproken in Schleiden, waar Dennis (onze zoon) naar toe zou komen met de motor. Op de Parkeerplaats vlakbij de Shell pomp en Çiko’s restaurant in het centrum gestopt en ook overnacht. Dennis arriveerde later in de middag, dus nog even bij de camper en daarna bij Çiko eten. Dit is ons favoriete restaurant in de Eifel. Het was weer fantastisch. Een mooie afsluiting van een mooie dag. 

Na de vers gehaalde broodjes afscheid van Dennis genomen en tegen de middag over binnenwegen naar Winterswijk. Daar zijn op camping "Hilgelomeer" plaatsen tegen gereduceerd tarief. Je staat dan met 2 campers op één plaats. Voor kleine campers is dit voldoende. In de avond kregen we een hoosbui, zodat de hele camping blank stond. Je kon enkele uren niet zonder laarzen buiten komen. Lekker naar bed met een boek.

Vanmorgen naar Obelink om weer even lekker te shoppen. Later in de middag naar huis, want er moet morgen weer gewerkt worden.


3 September Kreuzberg / Ahrdal

Tegen de middag vertrokken richting de Ahr. Uiteraard Via de Middenpeelweg en de Napoleonsbaan om een bal gehakt te gaan scoren bij chauffeurscafé “De Pleisterplaats” bij Kesseleik. Als je van gehaktballen houdt moet je hier zeker aangaan. Na dit culinair genot verder via Roermond, over binnenwegen naar Jülich. Verder over Düren naar Bad Münstereifel naar Kreuzberg. Uiteindelijk op “Europacampingplatz” in Ahrbrück aangekomen. We hadden camping “Viktoriastation” gepland maar daar waren we dankzij de verkeerde info van Garmin voorbij gereden. Geen probleem, deze camping lag ook aan de Ahr en had alle voorzieningen. Omdat Jeroen bij ons was hebben we de tent naast de camper opgezet, zodat ieder zijn privacy heeft. Ook komt René zaterdag langs met de motor en blijft dan slapen. Heerlijk in het zonnetje met een glas bier, lekker bijkletsen met Jeroen.Broodjes besteld voor morgenochtend. Zelf eten gekookt nog wat bier en naar bed.

Vanavond willen we bbq-en, dus moeten er boodschappen gedaan worden. Eerst een mooie weg rijden naar Bad Münstereifel en daar boodschappen gedaan, vervolgens weer een mooie weg terug. Een rustige middag en de nodige pilsjes en borrels nadat René was gearriveerd. Bbq was heerlijk en zoals gewoonlijk van alles over. De avond werd wat fris, dus in de camper nog wat gekletst en geborreld.

Uitslapen, verse broodjes, René uitgezwaaid en op ons gemak de tent afbreken en ’s-middags weer richting huis via binnenwegen. Een leuk weekend, lekker rustig en mooi weer.


 8  November N-O Frankrijk  

Eindelijk is het moment daar, we gaan starten met onze eerste (korte) vakantie met de nieuwe camper. We vertrekken vandaag naar Houthem bij Valkenburg om daar samen met Lyd, Spen en Jeroen een weekend door te brengen, iets wat we ieder jaar doen in het eerste volle weekend van november. Aansluitend vertrekken we maandag naar Frankrijk.

Na een regenachtig begin van de dag zijn we rond 10.30 naar Gulpen gegaan. Hier was het sint Hubertus feest, veel kraampjes en eettenten, tevens orkestjes. Gezellig geluncht en later in de middag de St. Gerlach kerk in Houthem bezichtigd. Hierbij was ook een mooi park met diverse beelden. 's-Avonds wezen eten bij Hubert Haenen, dit is een exclusief restaurant in Valkenburg. Heerlijk gegeten, het duurde wel erg lang en volgens sommigen van ons was de eigenaar arrogant en intimiderend. De kwaliteit van de gerechten was echter perfect en dit maakt veel goed.

Vandaag naar Valkenburg gelopen en een rondleiding in het mijn museum gehad. Dit was erg interessant, mede omdat deze rondleiding werd gegeven door een oud mijnwerker, dus iemand die uit de praktijk sprak. Later naar de Wilhelminatoren gereden en van het uitzicht over Valkenburg genoten. Tevens was daar de rodelbaan en de kabelbaan. Om 17.00 ging alles dicht en dus weer terug naar het huisje in Houthem. Culinair geen hoogstandje vandaag maar een friet zuurvlees etc. uit de frites tent om de hoek. Vanavond kijken of we nog terecht kunnen op het 11/11 bal in de kroeg naast ons huisje.

Vandaag weer naar Valkenburg gegaan nadat Spencer richting huis is vertrokken. Even naar de kabel/ rodelbaan gereden, maar deze waren gesloten. Dus weer naar beneden en naar de burcht en de fluwelen grot ( gesloten ). Daarna een voortreffelijke lunch gegeten en afscheid genomen van Lydia en Jeroen. Vervolgens op naar Frankrijk, mooie route over n- en d wegen tot aan Stenay aan de Maas. Hier staan we aan de jachthaven in de stromende regen. Wezen eten bij de dichtst bij zijnde eetgelegenheid. Dit was een pizzeria met plastic stoelen, maar met erg lekker eten, een aanrader! Terug bij de camper , nog even lezen en dan onze eerste nacht slapen in deze camper, hierover morgen verslag!
Heerlijk geslapen tot 9.00 uur, daarna naar de bakker om de hoek voor stokbrood etc. Om 11.00 uur gaan rijden en onderweg in een grote supermarkt (E. Leclerc) een aantal uren rondgedoold en wat inkopen gedaan. Vandaag wat wisselvallig weer, alleen de temperatuur is wat hoger geworden. 0m 17.15 gestopt in Geraudot aan het Lac de Foret d’Oriënt een erg mooie plaats met uitzicht over het meer. Vanavond zelf eten gekookt en ook dat ging prima, ondanks de 2 gas pitten. Hierna wat lezen en borrelen en dan naar bed.

De bakker kwam om 8.30 uur langs, dus een baguette, croissants au beurre en een pain au chocolat gekocht. Na een heerlijk ontbijt gaan rijden richting zuiden, de hele rit zo ongeveer regen gehad, dus al vroeg een plaatsje gezocht. Dit was Gurgy aan de Yonne, vlakbij Auxerre. Een mooie camperplaats aan de rivier en praktisch in het dorp. Rond 14.00 uur was het droog en scheen zelfs af en toe de zon, een mooi moment om wat te gaan knutselen. De bijrijderstoel gedemonteerd om een omvormer aan te sluiten op de huishoudaccu (van 12 naar 220 ), dit was een hele klus maar na een paar uur gereed en werkend. Lekker even een wandeling langs het riviertje en door het dorp gemaakt en vervolgens (alweer) eten gekookt. Daarna een boek lezen met een wijntje erbij en vervolgens een heerlijke rustige nacht gehad.

Om 8.30 uur brood etc. gehaald bij de plaatselijke bakker en weer lekker ontbeten, dit is toch altijd een goed begin van de dag in Frankrijk! Vandaag geen lange rit gepland want de dag begon met zon en een aangename temperatuur. Gereden tot in Ligny-en-Barrois vlakbij Bar-Le-Duc, hier is een mooie camperplaats met voorzieningen aan de jachthaven van de Marne. Eerst weer wat dingen gemonteerd en op het moment dat we wilden gaan wandelen begon het te regenen, dus het boek gepakt en een portje met tuc. Ja, vakantie is afzien! Vanavond Cous-cous gegeten met een kaasplankje en wijn. Nogmaals, vakantie is afzien. Het is niet droog geweest, dus zijn we lekker binnen gebleven.
Vanmorgen weer douchen en verse baguette etc. halen, vervolgens ontbijten en over de plaatselijke markt struinen tot het weer begint te regenen. Sani gebeuren afgewerkt en gaan rijden, toch weer een anderhalf uur zon. Vanavond gaan we overnachten in Luxemburg in het plaatsje Redange. Geen mooie camperplaats bij een supermarkt, maar wel ruimte genoeg en het weer is weer slecht, dus lezen en borrelen.
Vandaag na weer 24 uur regen besloten om de neus maar richting huis te zetten. Dat is vanaf Luxemburg ook geen wereld afstand. Net voorbij Maastricht in de file wegens overstroming van de A2, gelukkig duurde dit niet zo lang, dus waren we om 15.00 thuis. Uitpakken en wassen en dan dinsdag weer aan het werk. Dankzij het slechte weer hebben we veel tijd in de camper doorgebracht, zelf gekookt en dus optimaal geleerd om met onze nieuwe omgeving om te gaan. Het is allemaal uitstekend bevallen en we kijken uit naar ons volgende uitstapje en hopen dat we dan ook meer buiten kunnen doen.