Dit jaar: Kinderdijk, Moezel, Damme, Poupehan, Vogezen, Marken.


21 April  Kinderdijk.

Het eerste weekend met de camper. Onze route is naar de camperplaats in Alblasserdam. De camper showen aan de familie van Ad. Een heerlijke nacht gehad in onze camper, weer een nieuwe dimensie van vakantie!  De volgende dag naar de molens in de Kinderdijk, leuke wandeling en prachtig weer. De terugtocht langs de Alblas en Leerdam en met de pont over van Herwijnen – Brakel, verder binnendoor naar huis. Dit wordt wel onze manier van reizen.


12  Mei Ardennen / moezel.

Vertrek richting  Ardennen over binnenwegen en overnacht in Born sur Sure en verder naar de Moezel over Trier. Langs de Moezel gereden en in Schweig lekker een aantal uren in de zon gelegen. Overnacht in Neef, een mooie camperplaats en een leuk dorpje met een paar goede restaurantjes. Verder naar Cochem en vervolgens naar Koblenz. Met een bootje over naar de Deutsche Eck, naar het standbeeld van Kaiser Wilhelm. Een mooi stuk langs de Rhein gereden en afgebogen naar Monschau, daar overnacht bij de Aldi en Monschau in geweest. Alweer een weekend om, wat gaat dat snel!


23  Juni Damme / Knokke.

Vandaag richting Belgische kust met een eerste overnachting op de camperplaats in Damme, dit is de stad van Tijl Uilenspiegel, hetgeen te zien is aan de kunstwerken die op zijn verhalen betrekking hebben. Verder naar Knokke en gezellig over de boulevard gewandeld. Van hieruit weer naar huis, een kort weekend.


29 Juni Poupehan / Bouillon.

Een weekend met Alie  naar de Belgische Ardennen. Doel: camping Ile de Faigneul in  Poupehan, een plaats aan de Semois vlakbij Bouillon. Deze camping ligt zoals de naam al doet vermoeden op een eilandje in de Semois. Mooie rustige camping, heerlijk geslapen. De volgende dag naar Bouillon, een leuk stadje waar veel te doen en te zien is. Trekpleister is uiteraard het grote fort bovenop de berg. Dit is echt de moeite waard om te bekijken. Ook hebben we de roofvogelshow daar gezien, dit is imposant. Ook deze reis weer overal binnendoor gereden en inmiddels weten we dat we over binnenwegen rijden het leukste vinden. Je ziet veel meer en je vakantiegevoel begint zodra je van huis weg bent.


31 Augustus  Vogezen.

Op bezoek bij vrienden die op vakantie zijn in Xonrupt / Longemer. We gaan in totaal met 5 man daar naar toe. Wij hebben samen in de camper geslapen op de parkeerplaats bij het huisje en de rest in het huisje. Een paar leuke dagen met zijn allen doorgebracht. Mooie natuur en leuke stadjes om te bekijken. Lekker gegeten en gedronken, dus ook een geslaagd weekend gehad.


29 September  Marken.

Binnendoor met de veerpont van Beusichem, langs het Amsterdam-Rijn kanaal naar  de camperplaats in Marken. De andere dag naar Volendam en Wijk aan Zee, waar men aan het kite vliegen waren.Verder naar Ijmuiden over de sluizen en weer richting huis.

We zijn dit jaar ook nog naar Herford , Slijk-Ewijk en Westerbeek geweest en weten inmiddels dat camperen helemaal ons ding is. Dus op naar volgend jaar en nog vele meer!