Dit jaar: Seurenheide, Heimbach, Oirschot / Bocholt (België), Neerpelt, Leukermeer,  Hoenderloo, Floriade (Venlo)


Seurenheide  23 maart

Het belooft een prachtig weekend te worden, dus gaan we weer op  stap met de camper. Eerst naar Bennekom voor de chiropractor en daarna naar de camperplaats aan de recreatieplas Seurenheide bij Well in Limburg. Lekker van de zon genoten en tegen de avond een fikse wandeling gemaakt. Vanavond zelf gekookt en daarna een borrel en een boek, wat kan het leven toch mooi zijn. Vanmorgen uitslapen en toen we wakker werden konden we al weer lekker in de zon zitten. Rond één uur  vertrokken, even langs de Makro en daarna naar de verjaardag van Ilse. Daar was het heel gezellig en even na middernacht zijn we de camper ingedoken. Alweer geslapen tot 10 uur en na het ontbijt vertrokken richting huis.


Heimbach 6 april

Paasweekend

Vrijdagmiddag vertrokken met mooi zonnig weer, iets te lage temperatuur, maar uit de wind erg lekker. Toch maar naar de Eifel, in dit geval naar een nieuwe bestemming n.l. Heimbach aan de Rur, vlakbij de Rursee. We staan hier op een camperplaats vlakbij het dorp. Deze plaats is echt aan te bevelen, ligt aan het station, maar dit is het eindpunt. Hier rijden in de nacht geen treinen en overdag heb je er geen last van. Je kunt een mooie rondrit in de omgeving maken met een toeristen treintje en verder is hier genoeg te zien en te beleven. We hebben heerlijk gegeten bij "Zur Alten Mühle" en verder de avond wat gelezen met een borrel erbij. Het is hier heerlijk rustig, dus de verwachting is dat we hier heerlijk zullen slapen.

Zaterdag begonnen met motregen, dus uitslapen. Rond elf uur naar de supermarkt op 100 mtr. van de camper en daarna een mooie wandeling langs de Rur en over een stuw. Op het laatste stuk werden we overvallen door een fikse hagelbui en dan duurt het toch lang voor je bij de camper bent.  Kachel aan en een stukje lezen, muziekje en een drankje is ook niet slecht. Om vijf uur werd het weer mooi weer en toen zijn we naar de burcht gelopen. Hier heb je een mooi uitzicht vanaf de toren over de Rur. Op de terugweg weer gaan eten bij "Zur Alten Mühle", de ober had gisteren gezegd dat er vanavond lamsbraten was. Echt een aanrader, het was heerlijk. Na het eten in de camper een weinbrand en een stukje lezen. Weer en rustige nacht tegemoet. Met nachtvorst.

Zondag, vandaag wordt het een mooie dag zonnig en in de zon aangenaam. Na het ontbijt weer een leuke wandeling en daarna gewacht op René, die met de motor langskomt en een nachtje bij ons blijft. Na aankomst zijn we de burcht wezen bezichtigen met na afloop een terrasje in het dorp, lekker in het zonnetje met een glas bier. Daarna eten en in de camper een borrel.  Bed opgemaakt voor René en lekker slapen.

Maandag, wakker geworden met een motregentje. Na het ontbijt zijn we richting huis gegaan, René achter ons. Na een paar tussenstops, zodat René wat op temperatuur kon komen, kwamen we om half drie thuis. De boel opruimen en morgen weer werken. Kortom, een leuk Paasweekend in de Eifel.


Oirschot / Bocholt (B) 6 juli

Vrijdagmorgen vertrokken naar Oirschot, overdag wat plaatselijke kunst bekeken. Zoals de stoel, geschonken door de oude meubelfabriek van Meeuwis ( familie van Guus??). Oirschot is een leuk dorp met veel terrasjes, restaurants en een goede chocolaterie genaamd " De Dames ", hier verkopen ze overheerlijke bonbons en heerlijk ijs. `s-Avonds naar café " Buitenlust "om enkele van de zeer vele bieren te proeven. Daarna lekker slapen in de camper, rijden is dan niet meer mogelijk!

Zaterdag gewandeld in Spoordonk langs de Beerse en even bij de Spoordonkse Watermolen wat gedronken, daarna een paar uur in Eersel doorgebracht, ook een gezellig Brabants dorp met vele terrasjes en eetgelegenheden. Geluncht Bij " Nu ", ook weer erg lekker. Later verder gereden naar Neerpelt, maar hier was geen plaats meer op de camperplaats, dus door naar Bocholt (B), waar nog wel een plaatsje voor ons was. Het dorp bezocht en voor brouwerij " Martens " een biertje gedronken. Bij frituur "GiGi" voor het eerst steppegras gegeten, dit zijn hele dunne sliertjes friet waaronder het vlees verborgen ligt. Nog een wandeling langs het kanaal en alweer een leuke dag gehad.

De hele nacht regen gehad en ook toen we wakker werden , dus maar op ons gemak naar Uden.


Leukermeer 27 juli

Donderdagmiddag zijn we naar het Leukermeer gereden om met vrienden van ons te BBQ-en bij de door hun gehuurde boot. Na enkele pilsjes op het terras in de jachthaven arriveerde de "Flamingo" uit ligplaats Cuijk. Dus aan boord verder borrelen en naderhand een gezellige BBQ. De andere morgen ontbijt aan boord en daarna mocht ik een stukje varen, na al die jaren ging zelfs het afmeren nog goed. Leuk om weer eens te doen, met dank aan Alex. Daarna naar Bree in België gereden naar camping Kempenheuvel. Hier een mooie fietstocht gemaakt, echt waar !!, wij op de fiets, het moet niet gekker worden.


Neerpelt (B)  9 augustus

Zaterdag hebben we een plaatsje kunnen bemachtigen op de camperplaats in Neerpelt, al vaak geprobeerd maar aan de jachthaven staat het bijna altijd vol. Niet zo vreemd, want dit is een mooi plaatsje en je kan ook hier weer lekker fietsen. In de morgen eerst naar de weekmarkt, gezellig mensen en spullen kijken (niet kopen), na de middag een 16 km gefietst langs het kanaal. Zondag verse broodjes gehaald en een lekker ontbijt op, vervolgens naar het klankenbos gefietst. Hier staan allemaal kunstwerken die op allerlei manieren geluiden voortbrengen die iets met de natuur te maken hebben, heel apart. Fietstochtje (alweer!!) afgemaakt en middagrust gehouden tegenover een club wedstrijdvissers. Hoe houden deze mensen dat vol!?? Tegen de avond naar huis en opruimen.


Hoenderloo  18 augustus

Zaterdag vertrokken naar camping "de Pampel" in Hoenderloo om samen met Wim en Majo een weekend door te brengen op de "Hoge Veluwe". Aangezien dit het warmste weekend van dit jaar was (35graden), kwam er van fietsen en wandelen niet veel terecht. Het was wel een gezellig weekend met zo af en toe een rondje zwembad en verder schaduw opzoeken en genieten van een verfrissing.


Floriade 21 september

21 september.  Vandaag naar Westerbeek gereden en Jeroen opgehaald om vervolgens naar de Floriade te gaan. Dit moet een keer gebeuren want op 7 oktober 2012!! gaat het weer voor 10 jaar dicht. Vandaag een bewolkte, maar aangename dag met een lekkere temperatuur en geen druppel regen. Perfect dus om zo’n enorm park te bezoeken. We hebben erg genoten van alles wat hier te zien was en vonden het zeer de moeite (en de platvoeten) waard. Ook de rit met de kabelbaan is leuk omdat je dan een mooi overzicht hebt.  Ben je minder goed ter been kun je voor € 5 met een hop on / hop off busje mee. De dag beëindigd  met een heerlijk diner in “Oele Tôn’s  Gasterij”  in St. Anthonis, een aanrader. Daarna nog wat geborreld in Westerbeek en zaterdag weer terug naar Uden.Maak jouw eigen website met JouwWeb