Frankrijk / Barcelona van 27 september t/m 15 oktober. Totale rit 4289 km.

27 September Uden naar Pronsfeld. 254 km.

We zijn om half één vertrokken via Vaals en Eupen door de hoge venen naar Pronsfeld in de Eiffel. Hier is een camperplaats bij het voormalige station. Hier vandaan kun je mooie wandelingen en fietstochten maken. Het dorp zelf stelt niet zoveel voor, er zijn echter wel drie restaurants en een bakker, je hoeft dus niets te kort te komen. Lekker gegeten en gewandeld, alleen vroeg donker dus wat lezen en op tijd naar bed.


28 September naar Eguisheim. 370 km.  

Pronsfeld Vandaag een prachtige route gereden door Luxemburg, door Vianden, Echternach en Schengen (drielandenpunt) . In Frankrijk ook weer veel motoren op de weggetjes die we gereden hebben, dus mooie route met veel haarspeld bochten. Op de ACSI camping Les Trois Chateaux aangekomen en gelijk naar het dorp Eguisheim gelopen, hier was een wijnfeest. Op het plein troffen we Wolfgang en Christa waar we weer een gezellige avond mee hadden.  

29 September Eguisheim.   

Zon begint weer te schijnen, dus lekker buiten zitten en daarna naar Eguisheim gelopen om het dorp te bekijken. Dit is een heel mooi dorp met veel vakwerkhuizen, ook  hebben ze dit jaar de prijs van de mooiste bloemenstad van Frankrijk gewonnen. Je zit hier rondom tussen de wijnranken.


30 September Eguisheim naar Dole. 244 km. 

Na weer een gezellig wijnfeest en aansluitend een leuke avond met Wofgang & Christa is het weer tijd om verder te gaan, dus afscheid genomen en via enkele mooie cols, o.a. de Col de la Slucht naar de oude stad Dole (aan de Saone) gereden. Stadje bezichtigd op de camperplaats tegenover de kerk van Dole en de Saone overnacht.


1  Oktober Dole naar Beauchatel. 319 km.. 

Verwacht dat er veel verkeerslawaai zou zijn, maar dat viel toch mee. Wel laat in de avond wat regen. Om 8.15 vertrokken richting Ardeche. Weer een leuke route met veel motorrijders, onderweg wel wat mist gehad, maar tegen de middag volop zon en later zelfs omgekleed in korte broek en de airco aan. Een mooi stuk langs de Rhône gereden en uiteindelijk gestopt in Beauchatel aan de Rhône om 15.oo  uur. Hier is een stuw met elektriciteitscentrale en een sluis. Er is weinig scheepvaart op de Rhône, maar we hebben toch 3 schepen gezien. Lekker buiten gezeten bij een temperatuur van 30˚ in de zon. Leuke wandeling gemaakt en na het avondeten nog steeds in het donker buiten gezeten bij 22˚. Dit is vakantie, heerlijk. 


2  Oktober  Beauchatel naar Villeneuve Lez Avignon. 177 km.

Weer een prachtige dag , wat weer betreft en zeker wat route betreft. Naar Vallon Pont d’Arc gereden en vandaar door de Gorges d’Ardeche naar Avignon gereden langs de Pont d’Arc. Veel prachtige vergezichten en leuke wegen. Camping Ile des Papes op een eiland in de Rhône in Villeneuve Lez Avignon. Lekker een paar baantjes gezwommen in het zwembad op de camping  en vervolgens BBQ-en.

3 Oktober  Avignon.

Uitgeslapen en ontbijt op, vervolgens op de fiets naar Avignon. 7 km enkele reis. Mooie oude stad, uiteraard de beroemde brug bekeken en het paleis van de paus. Na de terugrit lekker niets doen op de camping.


4 Oktober  Villeneuve Lez Avignon naar Les Salles sur Verdon.  261 km.

Na alle sanitaire voorzieningen vertrokken richting de Grand Canyon du Verdon. Rond de middag in Moustiers ste. Marie en besloten om de ronde door de Grand Canyon vandaag te maken, omdat we morgen misschien een bui kunnen krijgen. Dit is echt een geweldig mooie rit met vele vergezichten en langs diepe ravijnen van gemiddeld 600 mtr. Ben je in de buurt moet je dit zeker gereden hebben. Uiteindelijk aan het meer van St. Croix geëindigd op de camping municipal van  Les Salles sur Verdon. 


5 Oktober  Les Salles sur Verdon naar Giens/Hyères. 120 km.  

Vannacht een stevige onweersbui gehad, maar vanmorgen scheen gewoon de zon weer. Via veel leuke bergweggetjes naar Giens/Hyères ( vlakbij Toulon) gereden daar op het uiterste punt van het schiereiland, op de camping La Tour Fondue beland. Mooie omgeving en de camping aan zee, dus maar weer een extra nachtje blijven.  


6 Oktober Giens/Hyères naar Ste. Marie de la Mar. 247 km.

Om 11 uur besloten om richting het westen te gaan, omdat er vanuit Italië steeds meer bewolking kwam. Marseille en Arles voorbij en de Camarque ingereden. Veel  wilde paarden gezien en enkele flamingo’s. Uiteindelijk in Ste. Marie De La Mar op de camperplaats aan zee aangekomen. Leuke wandeling over de boulevard en na een paar borrels op het terras, het gezellige dorp ingelopen. Alle winkels waren open en er was een rommelmarkt, dus erg bedrijvig, wel gezellig.


7 Oktober  Ste. Marie De La Mer naar . 244 km.  

Vanmorgen om 7.30 wakker van lawaai op de camperplaats, de gemeentewerkers gingen al het, door de storm van een paar dagen geleden, opgewaaide zand op ruimen. Iedereen wakker, dus even op de fiets naar de bakker en ontbijten.  Tijdens eerste gedeelte van de rit in de Camarque erg veel Flamingo`s en ook weer wilde paarden gezien. Daarna langs de kust over Sete en Cap d`Agde via Vias plage, Valras plage en Narbonne naar Leucate Plage gereden. Vandaag was het weer zomers warm met temperaturen boven de 30˚. In de namiddag nog een stuk gefietst langs het strand en naar een supermarkt.

8  Oktober  Leucate Plage.  

We staan op de camping vlakbij de wasmachines, dus besloten om vandaag de was te doen. Lekker snelle machine, in een half uur de was gedaan en daarna een gedeelte in de droger (20 minuten) en de rest op de waslijn onder de luifel. `s-Midddags een stuk gefietst langs de zee en verder vandaag een rustdag.


9 oktober  Leucate Plage naar Le Boulou. 174 km.

Vandaag weer op pad, we gaan een route maken van het Globus boekje n.l. Katharenland. Dit is echt een prachtige route, alleen jammer dat je met een camper niet door de Gorges de Galamus kunt en mag rijden. Verder  over Millas, Thuir naar Le Boulou gereden. Hier een terrasje bezocht en het dorpje bekeken. Na het eten nog een wandeltocht langs het riviertje gemaakt. 


10 Oktober  Le Boulou naar Mataró (Spanje) 251 km.

Na het ontbijt richting Argelès sur Mer gereden en vandaar de kustweg naar Llanҫà in Spanje, via Port-Vendres, Banyuls-sur-Mer, Cerbère, Portbou(Spanje), en Colera. Echt een weg om aan te bevelen als je de tijd er voor wilt nemen, erg mooi om te rijden met prachtige vergezichten. Van hieruit naar Platja d`Aro en vervolgens de kustweg naar Lloret de Mar, dit is ook een schitterend stuk om te rijden, veel bochten en prachtige uitkijkpunten. Zoveel aan het stuur draaien dat je spierballen zich ontwikkelen. Ook een walhalla voor motorrijders. Daarna via Blanes, Malgrat de Mar, Pineda del Mar Calella, Canet de Mar en Arenys de Mar naar Mataró gereden en op Camping “Barcelona” gestopt. De camping ligt langs de kustweg, dus een mooi uitzicht over zee. Van hieruit kunnen we  met een shuttlebus naar Barcelona, hetgeen we morgen gaan doen. 

11 Oktober  Mataró

Vanmorgen wakker geworden met motregen, toch met de shuttlebus naar Barcelona. Veel gezien, veel regen gehad, dus regelmatig een pub of restaurant in en enkele winkels. Laat in de middag kwam de zon er weer door, het was mooier geweest als dat wat vroeger gebeurd was. Toch een gezellige dag gehad en weer ervaren dat een grote stad niet echt ons ding is. Het vervoer van en naar de camping was prima (en gratis) geregeld. Nu even uitrusten van de vele kilometers lopen


.

12 Oktober. Mataró naar Vic. 60 km.

De weergoden zijn ons  weer goed gezind, we werden vanmorgen wakker met zon en een blauwe lucht. Vandaag een korte rit naar Vic, een middeleeuws plaatsje in de bergen. Erg leuk dorp met verschillende pleintjes en veel oude gebouwen. Ook was er markt vandaag, dus ook wel gezellig. In verhouding met Barcelona was het hier een stuk prettiger wandelen en ondanks de markt minder druk. Lekker op een terrsaje wat gedronken en de “Rute Turistic “gelopen. De dag lekker afsluiten op de mooie camperplaats net buiten het dorp.


13 Oktober  Vic naar Néfiach. 237 km.

Na een rustige nacht hebben we weer een mooie zonnige, warme dag. Vanmorgen vertrok er een ballonvaarder voor onze deur, dus even vastgelegd en daarna een geweldig mooie tocht door de Pyreneën. Na enkele camperplaatsen bekeken te hebben zijn we uiteindelijk op camping La Garenne in Néfiach terechtgekomen.


14 Oktober  Néfiach naar St. Pourcain sur Sioule. 537 km.

Vandaag met de neus naar huis, mooie en snelle route via Narbonne, de N75 op en over de brug van Millau (€ 10.50 tol), later Clermont-Ferrand en uiteindelijk op de camperplaats St. Pourcain sur Sioule. Mooie gratis plaats langs de Sioule.


15 Oktober St. Pourcain sur Sioule.  De dag begon mooi, maar er kwam steeds meer bewolking en later regen.

Op een gegeven moment besloten om maar door te rijden naar huis. Wel een lange rit en niet over tolwegen. 784 km.  Totale rit 4289 km.Maak jouw eigen website met JouwWeb