Vrijdag 1 mei 2015 van Uden naar Filmwell 335 km

Om 9.00 vertrokken richting Duinkerken, onderweg een aantal files (1 Mei) moeten omzeilen en om half een bij de boot. Ticket gekocht tegen een hogere prijs ( € 135.00) dan normaal omdat het 1 mei is. Via de A20 naar Ashford en vandaar binnendoor naar Filmwell, waar we om half vijf aankwamen op camping Cedar Gables. Mooi rustig gelegen SVR camping met nog schappelijke prijzen. Na het opzetten van de tent voor Jeroen hebben we lekkere asperges gekookt en gegeten.  


Zaterdag 2 mei Filmwell 47 km

Vandaag begonnen met kasteel bezichtigingen. Als eerste in Bodiam Castle bij het plaatsje Bodiam. Dit is een kasteelruïne die erg goed in stand gehouden is. Leuk entertainment en mooie uitzichten vanaf de kasteeltorens. Hierna naar Sissinghurst Castle & gardens, ook hier mooie uitzichten en prachtige tuinen. Verder een wandeling buiten het kasteel van bijna 5 km. Een mooie droge dag gehad en onze National Trust (Tourist) pas al bijna terugverdiend.


Zondag 3 mei Filmwell 71 km

Vanmorgen vanwege de regen naar Hastings gereden om naar het Crime Museum te gaan, hierna nog
wat van de zee en Hastings gezien en weer terug gereden naar Scotney Castle,  omdat het beter weer werd. Hier aangekomen scheen zelfs de zon. Mooie bezichtiging van het oude huis en het nog oudere kasteel, verder een heerlijke wandeling door de kasteeltuinen. Hierna naar een pub en een kan Pimm’s besteld, we hebben hier wifi, dus even het een en ander door sturen. Laatste avond in Filmwell


Maandag 4 mei  van Filmwell naar Lulworth 273 km

Route over binnenwegen richting Filmwell tussen Bournemouth en Weymouth. Mooie wegen enkele smalle met heggen, dus leuk om te rijden. Enorme files gezien op de baan van de  tegenliggers, de Engelsen hadden n.l. een lang weekend vanwege 1mei( dag van de arbeid). Wij reden richting toeristisch gebied, maar zij gingen naar huis om weer te gaan werken. De camping in Filmwell heet “Durdle Door” en ligt gedeeltelijk op de kliffen.


 Dinsdag 5 mei in Lulworth 65 km

 Vandaag code geel (zware storm) Op de camping nog redelijk uit de wind. Later op de kliffen jezelf goed vast houden en lekker uitwaaien. Een prachtige wandeling naar Durdle Door. Echt een ding om te gaan bekijken als je hier in de buurt bent. Van hieruit met de camper naar Corfe Castle, dit is wel een ruïne, maar je kan zien dat dit een heel groot kasteel was. Later in het dorpje nog even rondkijken en door naar Swanage om wat inkopen te doen. Op de terugweg naar de camping nog even Lulworth Castle bezocht, ook een prachtig kasteel met 4 torens. Dit kasteel was grotendeels verwoest maar is mooi gerestaureerd, de moeite waard om te bezoeken! Hierna weer terug op camping Durndle Door in Lulworth. 


Woensdag 6 mei Lulworth naar Cheddar 119 km

Mooie route en redelijk weer, wel erg veel wind. Aangekomen in Cheddar door de Cheddar Gorge, leuk om door te rijden en te bekijken. Camping “Cheddar Bridge”is een mooie camping met ruime plaatsen en via een wandelpad achter de  camping loop je naar het dorp en alle toeristische attracties. 

Donderdag 7 mei Cheddar 0 km

Na een heerlijke douche even brood halen in Cheddar en na het ontbijt wandelen door de Gorge en het toeristische gedeelte van Cheddar. Mooi weer, dus vlees gekocht bij de Tesco en de dag afgesloten met een BBQ.


Vrijdag 8 mei Cheddar / Cheddar 222 km.

Vroeg vertrokken voor een prachtige rit door Exmoor National Park, helaas met zo af en toe motregen. Eerste stop was Dunster Castle, dit is wat inrichting betreft het mooiste kasteel tot nu toe. Er is ook een watermolen, alleen niet werkend. Hier wel mooi zonnig weer. Mooie wandeling langs het riviertje naar de watermolen. Vervolgens door het Exmoor National Park naar Lynmouth gereden en weer een mooie wandeling (in de zon) naar Watersmeet gemaakt. Watersmeet is een kruising van 2 snelstromende riviertjes. Hierna terug naar Cheddar met helaas weer wat motregen. In Cheddar Fish en Chips gegeten en dit viel zo waar niet tegen.


Zaterdag 9 mei Cheddar/ Cheddar 55 km.

Vandaag garage gezocht omdat het lampje van de remblokken aan was. Hiervoor naar Weston Super Mare gereden en daar bij Formule 1st nieuwe blokken voor laten plaatsen (€116) Goede sen snelle service. Na reparatie nog even naar het strand van Weston Super Mare, waar het erg druk was met kite-surfers, mooi om een poosje naar te kijken. Vandaag een hele mooie en aangenaam warme dag, dus afsluiten met een BBQ buiten.


Zondag 10 mei Cheddar naar Appledore 200 km

Vandaag de tent opruimen en Jeroen naar Bristol Airport brengen. Het is een bewolkte dag, maar wel droog en af en toe zon. Mooie route door Exmoor naar Appledore. Even op de boulevard gestaan, maar daarna toch iets verder terug naar een simpele camping in Appledore


Maandag 11 mei Appledore naar Bude 57 km.

Vandaag een heerlijke zonnige dag, een bezoek gebracht aan Sandymouth (National Trust). Een prachtig stukje kustlijn met kliffen en rotsen en mooi wandelpad. Na een korte wandeling verder naar Bude. Boodschappen doen en daarna naar camping Wooda Farm Holiday Park in Bude. Dit is een mooie camping met ruime plaatsen en sommige met zicht op de zee. Wij hebben voor een plek gekozen waar we uit de wind konden staan. Een mooi moment om de tent te drogen in het zonnetje zodat deze weer droog mee naar huis gaat. Weer een keertje BBQ-en, het weer leent zich ervoor.

Dinsdag 12 mei Bude (Rustdag)

 Aangezien we hier prachtig weer hebben en een heerlijke camping vlak bij de zee met wat leuke wandelpaden. We kunnen ons hier wel vermaken, alles is goed geregeld op deze camping dus dat maakt het verblijf zeer aangenaam.


Woensdag 13 mei Bude naar Porthtowan 125 km.

 Vandaag een mooie route langs de kust en over de bekende smalle weggetjes  gereden. Onderweg bij het oprijden naar een benzinestation een aanrijding gehad. Een bestelauto reed achteruit van een parkeerplaats de weg op en daar kwamen wij net aan. Wij gelukkig geen schade maar hij had redelijk schade aan de  achterkant. Na het tanken weer door naar Porthtowan en nog een lekkere wandeling gemaakt naar het dorp en het strand.


 Donderdag 14mei (Hemelvaartsdag) Porthotowan naar St. Ives via Land’s End 85km.

 Na een nacht met ontzettend veel regen klaarde het om half tien op en ging de zon schijnen, dit is de hele dag zo gebleven. Daarom besloten om vandaag maar door te rijden naar Land’s End en daar even wat rondgelopen en foto’s gemaakt. Hierna over een small kustweggetje richting St.Ives en in Pendeen een mijn bezocht die nu in handen van National Tust is. Na een rondleiding en de werkende lift gezien te hebben zijn we door gegaan naar St. Ives en vanaf de camping ( Polmanter Tourist Park) naar het mooie en toeristische dorp gelopen. Een mooi dorp waar veel schilders al schilderijen van hebben gemaakt.


Vrijdag 15 mei St.Ives naar Otterton 228 km.

camping Riverside park, een mooie en rustige camping. ’s-Middags naar het dorp gewandeld, boten gekeken en een heerlijk biertje op een terras gedronken.Vandaag een mooie rit gemaakt door Dartmoor National Park, hele mooie en smalle weggetjes en lekkere rustpauze in het Park met de lammetjes bij de camper. Uiteindelijk gestopt in Otterton op camping Ladram Bay. Mooi uitzicht vanuit de camper over zee en een wandeling naar de rotskust.


Zaterdag 16 mei Otterton naar Southampton / Hamble Le-Rice 191 km.

Weer een mooie route over binnendoor weggetjes, een keer om moeten rijden omdat er een weggetje van 6.6 ( 2meter breed) tussen zat. We hebben nog steeds prachtig weer met een heerlijk zonnetje en onderweg zelfs  de airco aan gehad.In Southampton werden we verrast door een massa voetbalsupporters die te voet onderweg waren naar het stadion . 

Zondag 17 mei Hamble Le-Rice  ( Rustdag )

Vandaag nog een dag van de zon genieten en een terrasje pikken in Hamble Le-Rice. Lekker bootjes kijken en niets doen.


Maandag 18 mei Hamble Le-Rice naar New Romney 203 km.

Vannacht storm en regen, dus maar weer een stukje rijden. Het werd pas om 13.00 uur droog en zodoende toch een behoorlijk stuk gereden. Uiteindelijk op camping “ Parkholiday” in New Romney terecht gekomen. Nog veel wind, maar wel droog.


 Woensdag 20 mei De Haan Rustdag

 Een heerlijke dag aan zee en op de markt in De Haan. Verder nog lekker buiten in de zon gelegen.

 Dinsdag 19 mei New Romney naar De Haan (B) 156 km.

Vanmorgen besloten om de boot naar Calais te nemen en in België nog een stuk kust te bekijken. Om half tien op de boot en vertrokken naar Calais, na enkele keren gestopt te zijn, uiteindelijk in De Haan terecht gekomen op camping “Rooiendorp”. Naar De Haan gewandeld ongeveer anderhalve kilometer en daar een lekker biertje op een terras gedronken.


Donderdag 21 mei De Haan naar Uden 136 km.

 Met mooi weer naar huis gereden en de camper leeggeruimd en gewassen. Dit was een heerlijke vakantie in Engeland, veel kastelen gezien, dankzij de National Trust Touringpas. Dezevakantie mooi weer gehad en slechts 2 ochtenden regen. Aan de westkust wel veel wind, maar dat is bekend.Maak jouw eigen website met JouwWeb