Dit jaar;  Posbank, Bocholt (D), Eifel, Biggesee, Zeeland, Niedersachsen, Schwarzwald.


 27 Januari Posbank Rheden.

Een dag naar de Posbank in Rheden, lekkere wandeling gemaakt door de heidevelden. 


20 April  Bocholt.

Na een bezoek aan Obelink naar Dinxperlo gereden en net over de grens in Suderwick op de camperplaats overnacht. De volgende dag een fietstocht om het meer in Bocholt gemaakt. Via Goch en Berg en dal weer terug naar huis.


25 Mei  Eifel.

Een week naar de Eifel met Jeroen. Na onze gebruikelijke stop op de Napoleonsbaan bij chauffeurscafé “De Pleisterplaats” bij Kesseleik, om een enorme gehaktbal te gaan eten, lekker binnendoor naar Prüm. Hier overnacht op “Waldcamping “. Vroeg in de avond was alles buiten de camping afgezet i.v.m. het opruimen van een bom uit de oorlog. Goed afgelopen en dus rustig geslapen. De volgende dagen naar het fonteinen en sculpturenpark in Niederprüm. Erg leuke dingen te zien.  Weer een dag later naar adelaars- en wolfspark Kasselburg bij Gerolstein, hier hebben de wolven erg veel ruimte en moet je de verrekijker meenemen om ze te zien. Soms heb je het geluk dat ze dicht bij de afzetting komen. Ook bij de enige spuitende bron geweest in de Eifel n.l. in Wallenborn. Deze bron spuit om de 34 minuten, en geeft dan een fontein van 3 meter hoog. Neus dichthouden! Verhuisd naar camping Oosbachtal in Müllenborn. Nog een openlucht live muziek show in Gerolstein gezien, het wildpark in Daun bezichtigd en de klokkengieterij in Brockscheid gezien. Oordoppen! Hier komen veel Nederlandse kerkklokken vandaan. Ook naar een edelsteenslijperij geweest in in Manderscheid. Dit met name omdat het regende. Weer naar een andere camping n.l. in Wassenach, camping Laacher see (Maria Laach). Mooie camping. Hiervandaan Schloss Bürresheim bezichtigd bij de gelijknamige plaats. Vervolgens naar de grootste Radiotelescoop (100 mtr. Doorsnee) in Effelsberg. Verder in Mechernich-Dreimühlen de Kakushöhle bezichtigd (300.000 jaar oud). Toen naar Rurberg, een rondvaart gemaakt en naar het Adlerhof in Vogelsang geweest. Het laatste punt was net op de grens n.l., het drielandenpunt in Vaals. Een cultuurvakantie dus.


6 Juni  Attendorn (Biggesee).

Een weekend naar de Biggesee in het Sauerland bij Attendorn. Mooie omgeving en erg leuke weggetjes gereden. Dit is ook een Walhalla voor motorrijders!


13 Juni Ouddorp / Brecht.

Dit weekend een tochtje door Zeeland, overnacht op de camping in Ouddorp. De volgende dag verder naar Zeeuws-Vlaanderen en zoveel mogelijk langs de kust. Terug langs Antwerpen en vervolgens overnacht in Brecht. Dit was de meest onrustige nacht die we tot nog toe ooit gehad hebben. Er bleek n.l. een overval geweest in het dorp en de overvaller was het park ingevlucht, waar wij voor stonden. De straat werd afgezet en er was volop politie en een hoogwerker met schijnwerpers die met dit zoeklicht het park afzochten. Dit heeft uren geduurd en uiteindelijk geen resultaat.


5 September   Bodenwerder (Niedersachsen).

Naar Haltern gereden en geslapen vlakbij het stuwmeer op de camperplaats. Verder naar Bodenwerder aan de Weser, ook hier weer op de camperplaats aan de Weser en tegen het dorp aan. Dit is het dorp van Baron van Munchhausen, eensprookje van de gebroeders Grimm, dat is te zien aan de beelden, die uit de verschillende verhalen die over de baron geschreven zijn, ontstaan zijn. Heel leuk om te zien, een mooi dorp met volop mogelijkheden om te wandelen of te fietsen.


 10 Oktober  Schwarzwald.

Een week naar het Zwarte Woud. Via Roermond naar Schleiden in de Eifel en daar de camperplaats op voor de nacht. Verder binnendoor naar de camperplaats aan de Loreley. Deze ligt pal aan de Rhein bij St. Goarshausen en je kan te voet naar de Loreley. Tot aan Rüdesheim langs de Rhein gereden en daarna door het wijngebied in Hessen naar het plaatsje Bockenheim. Daar op de camperplaats aan de rand van het dorp overnacht. De volgende dag een prachtige rit door de bossen en bergen van het Zwarte Woud. Overnachting in Lossburg op de camperplaats. Alweer een geweldige rit door dit mooie landschap en de volgende camperplaats in Neustadt an der Aisch, linksboven Neurenberg. Een mooie rustige plaats met leuke wandelroutes. Volgende dag  verder naar Nagold en dit werd de laatste camperplaats van deze rit want hier ging ons dakluik lekken tijdens een stortbui. Dus van hieruit vol gas naar  de garage om een ander luik te plaatsen. Toch een hele mooie vakantie gehad.Maak jouw eigen website met JouwWeb