Frankrijk - Spanje van: 26 aug. t/m 21 sept.  2016.   Totaal gereden 4459 km.


26 AUG. UDEN - THIAUCOURT-REGNIÉVILLE 401  KM.

Na nog enkele dingen inpakken en een ontbijt, zijn we vertrokken richting Frankrijk. Eerst aan de grens met België een lange file en veel vertraging en daarna via Luik, Bastonge naar Martelange (L) om te tanken en vandaar binnen door naar Thiaucourt-Regniéville. Een mooie (gratis) camperplaats net buiten het dorp aan een doodlopende weg bij de tennisbaan. Heerlijk onder de bomen gestaan het was hier n.l. 36º.27 AUG.  THIAUCOURT-REGNIÉVILLE NAAR CHASSENARD 388  KM. 

Lekker uitgeslapen, ontbijt en weer  “en route” via hele rustige binnenwegen naar Chassenard gereden en weer een super rustige camperplaats gevonden(Gratis). 


28 AUG. CHASSENARD NAAR FLORAC 343 KM. 

Heerlijk rustig geslapen en een mooie route gereden naar Florac aan de Tarn, dit is een mooi klein stadje in de bergen aan de Tarn. Gratis camperplaats met alle voorzieningen en het centrum  6o meter onder de camperplaats met verschillende restaurants en enkele kleine winkeltjes


29 Aug. Florac naar L`ESTARTIT 396 km. 

Vandaag na ontbijt etc. prachtige route (ook voor motoren) gereden door nationaal park Les Cévennes. Dit is echt zo`n mooi en op de beesten na verlaten gebied. Qua route was dit echt de mooiste dag, verder nog langs het meer van Leucate gereden wat toch ook heel mooi is met al de windsurfers. Uiteindelijk toch besloten om Spanje in te rijden en daar gestopt in L`Estartit op Camping Ter Estartit . Heerlijke Zalm en Tong gegeten in het restaurant naast de Lidl en een gezellige avond gehad op de camping, waar op dit moment alleen maar Hollanders staan en enkele Britten.


30 Aug. L`Estartit

Rustdag, onze nieuwe luifeltent van Thule (de Quickfit) voor het eerst opgebouwd. Volgens gebruiksaanwijzing staat hij in een kwartier, dat klopt maar dan moet hij nog afgespannen worden, dus het duurt toch wel een halfuur. Het is wel een mooie lichte tent met veel ramen en uitritsbare delen. We staan op een camping naast de Lidl dus erg makkelijk met boodschappen.


31 Aug. L`Estartit

Tent weer afgebroken en verder wandeling naar het dorp gemaakt en genoten van ijs en sangria. S`avonds BBQ-en, nog een heerlijke avond en morgen weer verder.


1 SEPT. L`ESTARTIT  NAAR CALDES DE MALAVELLA 59 KM.

Korte route gereden langs een paar camperplaatsen en gestopt in Caldes de Malavella. Door een rondwandeling door het stadje gemaakt langs een stukje Romeinse historie en de fontein met genezend water. Verder siësta gehouden en gegeten. 


2 SEPT. CALDES DE MALAVELLA NAAR MATARÓ 62  KM.

Een stukje rijden door Lloret de Mar, Blanes en Malgrat de Mar naar Mataró. Hier gestopt op camping Barcelona , hier waren we al eens eerder en omdat van hieruit een gratis pendelbus naar Barcelona gaat, hebben we hier weer voor gekozen. Gereserveerd voor morgen vroeg (9.15) en  nu ziet het weer er aanzienlijk beter uit dan een paar jaar terug, toen hadden we de hele dag regen.  Nu hebben we een strak blauwe lucht met zo`n 34 graden.


3 Sept. Mataró met de bus naar BARCELONA

Deze keer een prachtige dag in Barcelona gehad en we zijn het er over eens dat steden toch niet ons ding zijn, dus morgen weer verder naar rustiger gebieden.


4 SEPT. MATARÓ NAAR L`AMPOLLA 217 KM.

Nog wat verder naar het zuiden, hier een simpele camping ( Coördinaten; N 40.79935  E 000.69972 ) gevonden aan de monding van de Ebro. Begonnen met een prima maaltijd voor een zeer redelijke prijs. Mooie schaduwplaats die wel nodig is met 35 graden. Toch nog even langs de rijstvelden gefietst in de hoop nog flamingo`s te zien, die waren er echter niet. Wel een mooie fietstocht gemaakt.


5 SEPT. L`AMPOLLA NAAR ASCOU LA FORGE 341 KM.

Vannacht afgekoeld tot 27 graden en de verwachting is vandaag 38 graden, dus maar besloten dat dit voor ons te warm is en vertrokken richting Andorra. Hier weer parfum, drank en diesel ingeslagen en door naar Ascou La Forge. Dit is een GGG camping, dus NL eigenaars en een simpele camping. Camping ligt op 1100 meter dus mooiere temperaturen (28 Graden) Wel mooi en zeker aan te raden voor de hikers en bikers, er zijn nl ook enkele blokhutten. Vriendelijke eigenaars en een mooie locatie.


6 SEPT. ASCOU LA FORGE NAAR MATEMALE 101 KM.

Vannacht lekker afgekoeld naar 10 graden. Na alle service te hebben gedaan zijn we vertrokken richting Puymorens, eerst in Ax les Thermes ongeveer 1 uur staan wachten tot de restanten van een ongeval richting Andorra waren opgeruimd en daarna de col over en via leuke weggetjes naar het stuwmeer van Matemale gereden, dit ligt op 1569 meter hoogte en hier is het nog 28 graden overdag. Benieuwd naar de nachttemperaturen.


7 Sept. Matemale

Vandaag een rondje langs het  meer gefietst en naar het tegenover liggende  dorp Les Anglais (tegen de berg op) om boodschappen te doen. Een heerlijke locatie met veel rust en koele nachten (10 graden)


8 SEPT. MATEMALE NAAR ARGELÈS PLAGE 120 KM.

Prachtige route over de col de Creu gereden, smal en zeer bochtig dus ook zeer geschikt voor motoren. Verder naar Argelès Plage ( nog bekend van vroeger met de caravan) Mooi schaduwplaatsje op camping Comanches, kleine camping op 100 meter van boulevard en strand. Meteen al shirtjes voor mij en een blouse voor Frances gekocht. Gezellige winkeltjes en boulevard in een periode dat het massatourisme alweer voorbij is. Dit kunnen we nog wel hebben.


9 Sept. Argelès Plage

Vandaag wasdag, 2 machines in 4 uur tijd gewassen en op de waslijn gedroogd. Na de siësta nog even de boulevard op voor funshopping en een drankje. Verder een rustige avond voor de camper .


10 Sept. Argelès Plage

Op de fiets naar de Lidl en boodschappen gehaald voor bbq vanavond. Ook weer even boulevard wandeling gemaakt. Deze camping ligt ideaal voor alle voorzieningen en strand. Net ver genoeg van alles om toch rust te hebben.


11 SEPT. ARGELÈS PLAGE NAAR ANIANE 214  KM.

Vandaag verder richting Montpellier en op een camperplaats in Aniane gestopt, hier een ricard op heen terras gedronken en de rest van de middag en avond bij de camper doorgebracht. Uiteraard ook weer een mooie route gereden. S`Avonds nog een ruzie gezien tussen 2 Franse camperaars waarna een van de twee zijn camper moest verzetten, verder alleen woorden


12 SEPT. ANIANE NAAR LE BARROUX 195 KM.

Een prachtige route gehad richting de Mont Ventoux en gestopt op de camperplaats in Le Barroux. Hier het dorp en het Chateau Du Barroux bekeken. Geen café of winkel open. Onderweg verse kabeljauw gekocht en op de camperplaats bereid en gegeten.


13 SEPT. LE BARROUX NAAR VOLONNE 130 KM.

Vandaag de Mont Ventoux met de camper bedwongen en daarna nog enkele cols, dit alles in de richting van Sault. De hele 130 km. alleen maar mooie stille  binnendoor wegen tot aan Volonne en hier gestopt op de camping. In de namiddag een forse onweersbui gehad, dus een beetje afgekoeld (26 graden).


14 SEPT. VOLONNE NAAR GUILLAUMES 113 KM.

Na alle sanitaire werkzaamheden en ontbijt, vertrokken richting Guillaumes. Dit werd op het eind de mooiste rit door een kloof van deze vakantie  (tot nu). Deze kloof heet Gorges de Daluis en loopt van de n202 naar Guillaumes. Hier aangekomen op de camperplaats aan de Var en in het centrum van Guillaumes. Mooie wandeling berg op naar het kasteel gemaakt en naderhand rusten bij de rivier de  Var op de  camperplaats.


15 SEPT. GUILLAUMES NAAR JAUSIERS 124 KM.

Vandaag weer alleen maar ah en oh momenten, prachtige routes gereden waaronder ” volgens de bordjes” de hoogst berijdbare route van Europa n.l. Col de la Bonette (2860 mtr. Hoog) maar ook de Col de Couillola en de Gorges de Valabres. Je krijgt wat langere armen van al die haarspeldbochten, maar wat is het mooi om te doen.


16 SEPT. JAUSIERS NAAR DIE 179 KM.

Vanmorgen wakker geworden met regen dus maar gaan rijden. Mooie route en na een uur weer een matig zonnetje. Doorgereden tot Die via Gap en hier op de camping net voorbij de Intermarché en de Lidl gestopt. Hier ook al veel ruimte op de camping, het seizoen is hier echt voorbij. Dankzij ACSI hebben ze nog iets klandizie.


17 Sept. Die

Boodschappen gedaan bij de Intermarché verder gedoucht en geluierd. Vandaag zo af en toe wat druppeltjes en erg grijs en bewolkt.


18 SEPT. DIE NAAR CUISEAUX 293 KM.

Dit zag er uit als een echte regendag en dat werd het ook. De hele dag regen, dus dan maar wat meer rijden met een paar langere pauzes. We hopen dat we morgen droog weer krijgen, anders zijn we eerder thuis dan gepland. Vanavond een uitruk van de brandweer meegemaakt, we stonden naast de deur waar de wagens uitkwamen, dus alles meegemaakt.


19 SEPT. CUISEAUX NAAR BULGNÉVILLE 229 KM.

Vanmorgen alweer een uitruk van de brandweer net nadat we opgestaan waren, wel een heerlijk rustige nacht gehad. De eerste zonnestralen kwamen weer door, alleen de temperatuur zit nog maar net aan de 21 graden. Maar gelukkig geen buien meer. Bulgnéville is een mooi verzorgd plaatsje, dit geldt zeker voor de camperplaats, die leuk gelegen ligt aan een meertje vanwaar je diverse wandelroutes kunt lopen.


20 SEPT. BULGNÉVILLE NAAR DIEKIRCH 248  KM.

Ondanks de mooie camperplaats en dankzij de toch weer bewolkte lucht, zijn we weer verder gereden. Besloten door Luxemburg  te rijden en weer eens in Diekirch te gaan kijken  dit is een camping met camperplaatsen voor de camping (betaald). Bij aankomst lekker door het stadje gewandeld en aldaar gegeten. Later werd het al vroeg weer kouder en hebben we een legpuzzel (Wasgij Jumbo) gelegd, zo kom je de avond ook gezellig door.


21 Sept. Diekirch naar UDEN 303  km.

Vandaag is het dag 28 van deze vakantie en zijn we ruim voor het weekend thuis, zodat we hier ook weer kunnen wennen aan het Nederlandse weer wat reuze meevalt overigens. Totaal aantal gereden kilometers :  4459
Maak jouw eigen website met JouwWeb