Vakantie Italië van 14 juli t/m 2 augustus.  3895 km. 


 

Doel tijdens de vakantie: de spullen ophalen van onze dochter. Zij woont en werkt in Lissone (naast Monza) voor Panalytical. Nu komt ze weer terug naar Uden en gaat bij hetzelfde bedrijf werken in Eindhoven. Wij nemen spullen mee in de camper en zelf kan ze de rest laden in haar eigen auto. In totaal zijn we 19 dagen weg, dus we gaan een leuke route maken.


14 juli Uden naar Mayschoss.  214 km.

Vertrokken richting Italië via binnenwegen door de Eifel naar de Moezel, even in Cochem op een terrasje gezeten, we wilden hier op de camperplaats overnachten, maar deze is niet zo geschikt. Kleine plaatsen langs een drukke weg. Dus verder gereden en uiteindelijk hebben we in Mayschoss overnacht. Lekker rustig plaatsje met een goed restaurant en 2 bakkers voor morgenvroeg.


15 juli Mayschoss naar Bad Schönborn.  240 km.

Verse  broodjes en weer op pad richting zuiden. Mooie route vaak langs de Neckar en in de bergen. Overnacht in Bad Schönborn.

 


16 juli Schönborn naar Reichenau.  241 km.

Ontbijt en daarna naar de watervallen van Schaffhausen. Dit is prachtig om te zien en zeker de moeite waard om met een rondvaart boot naar het midden van de watervallen te gaan. Je wordt dan gedropt op een rots tussen het geweld van de watervallen. Het isecht een ervaring! Je krijgt wat spetters over je heen, maar dat is het zeker waard. Verder langs Radolfzell naar Reichenau op het schiereilandje in de Zellersee. Dit is tussen Singen en Konstanz. Op het eind is een camping en net daarvoor een camperplaats. Mooi rustig en in campingrestaurant laatste Duitse schnitzel gegeten en een paar glazen weizen gedronken, daarna heerlijk slapen.


17 juli  Reichenau naar Davos.  171 km.

Vandaag mooie route langs de Bodensee. Gestopt in Arbon bij het openlucht theater met mooie uitzicht over de Bodensee, terrasje en een lekker ijsje en weer verder. Nu gaan we de echte klimmen krijgen. Eerst even doorLiechtenstein gereden, In Vaduz gewinkeld en een terrasje en vervolgens naar Davos gereden, door een prachtig landschap. Veel rondgekeken en genoten van dit prachtige landschap. In Davos bij een restaurant gestaan schuin tegenover de Olympiaschanze. Mooi langs een snelstromende beek, heerlijk om te slapen.


18 juli Davos naar San Antonio di Mavignola.  225 km.

Vanmorgen naar de Weissfluhjoch gereden en met de kabelbaan omhoog. Je komt dan op 2663 meter hoogte. Boven wat rondgewandeld en genoten van het prachtige uitzicht. Je kijkt hier onder andere naar de weg richting de Flüellapass en dat is de route die we nu gaan rijden. Eerst nog even Davos bekijken en dan op pad over twee geweldige passen met stijgingspercentages tussen 10 en 15 %. Eerst de Flüellapass van 2328 meter hoogte en vervolgens viaSt.Moritz naar de Passo Bernina, deze is 2328 meter hoog. In Campocologno de grens over naar Italië. Daarna de Aprica pas ( 1183 mtr.) en de Passo del Tonnale ( 1883 mtr.), vervolgens  de s239 op naar San Antonio di Mavignola, waar we gestopt zijn. Zelf wat gekookt, want er was niets in de buurt open. Een vermoeiende, maar indrukwekkende dag. Dit is helemaal ons ding, steile klimmen en smalle weggetjes!


19 juli  San Antonio di Mavignola naar Caldonanazzo.  86 km.

Vandaag richting Dolomieten via Trento. Bij een chauffeursrestaurant tussen de middag warm gegeten (wat de pot schaft), dit was uitstekend en dan kunnen we vanavond brood eten op onze tijd, want we moeten even wennen aan de wat latere dinertijden. Gestopt in Caldonanazzo op een camping.


20 juli Caldonanazzo naar Belluno.  120 km.

Vers brood in de campingwinkel gehaald en na het ontbijt vertrokken naar Belluno. Onderweg zijn we langs de Monte Grappa (van de drank ja) gereden  via Borso di Grappa. Je rijdt Van daaruit langs de rivier de Piave naar Belluno. Onder Belluno is vlakbij de Piave een camperplaats op een groot parkeerterrein. Hier kun je met een heel lange roltrap naar Belluno en ook weer terug. Dit hebben we gedaan en was zeer de moeite waard want Belluno is een mooie stad. Op de parkeerplaats bbq-en de rest van de avond wat lezen.


21 juli Belluno naar Cortina d'Ampezzo. 69 km.

Vandaag gaan we weer helemaal onze weggetjes rijden richting Cortina d’Ampezzo. Dit is een bekendewintersportplaats in de Dolomieten. Hier is een camperplaats gemaakt op de startbaan van het oude vliegveld. Daar stondne nu ook allemaal paardentrailers, omdat daar een groot springconcours was. Verschillende Hollanders (ja, ook Ankie) waren daar aanwezig, we konden dus gewoon langs de weg naar de verrichtingen kijken. Als je van de startbaan afloopt is er meteen links een goed restaurant.

22 juli Cortina d’Ampezzo

Een heerlijk plaatsje met een goed restaurant en vertier, dus maar een rustdag ingelast. Een leuke wandeling gemaakt en lekker bij de camper van het zonnetje genoten. Je zit hier op 1204 meter hoogte, de temperatuur is hier heerlijk in de zomer. Genieten dus.23 juli Cortina d'Ampezzo naar Riva del Garda. 233 km.

Weer een dag over bergweggetjes met steile passen, de Passo di Falzareggio (2648mtr.) en de Passo Pordoi van 2239 meter. Erg mooi en genoten van het landschap. De S48 afgereden en vervolgens de S12 op naar Rovereto hier op de S240 naar Riva del Garda gereden. InRiva del Garda op de camperplaats achter het politiebureau blijven staan. Van hieruit is het een 150 meter lopen naar de boulevard aan het Gardameer. Schitterend uitzicht en een koele bries, dit is vaak in het noorden van het meer, daarom wordt er aan deze kant ook veel meer aan watersport gedaan. Uiteraard weer lekker gegeten en een terrasje gepakt. Wat hebben we het slecht!


24 juli  Riva del Garda naar Sirmione.  86 km.

Vandaag langs de westkant van het Gardameer gereden, een leuke weg met heel veel tunneltjes en uitzicht op het meer. Naar Sirmionegereden, hier is een camperplaats net voor de oude stad, met uitzicht direct op het Gardameer. Nog eventjes het meer in gelopen, want het is weer goed warm vandaag. Later gegeten in de oude stad en naar het puntje van het schiereiland gelopen. Op de camperplaats met onze Belgische buren nog wat geborreld, heel gezellig.


25 juli Sirmione naar Sarnico.  80 km.

Via de s11 naar Brescia en van daar uit naar Sarnico aan het Lago d’Iseo. De camperplaats ligt buiten het dorp langs het Lago bij de Italmarkt, dit is een supermarkt. Hier inkopen gedaan, en in het aangrenzende parkje gewandeld en ijs gegeten, daarna bij de camper wat gedronken, eten gekookt en een boek gelezen. Best veel geluid van de tuigages op de zeilboten die vlakbij ons lagen.

26 juli Sarnico.

Op René gewacht, die komt met de motor uit Holland en gaat een paar dagen bij Debby (onze dochter) helpen om haar spullen in te pakken. Toen René gearriveerd was hebben we eerst wat gegeten en gedronken, daarna zijn we een hotelletje wezen zoeken langs het Lago d’Iseo. Een mooie rit langs het water. Dit hebben we gevonden in Predore, hier hebben we gegeten en een klein stukje van het hotel was een parkeerplaats, waar wij overnacht hebben.


27 juli Sarnico naar Lissone.  93 km.

René rijdt naar ons Debby en wij gaan naar Bergamo om Dennis ( onze zoon ) van het vliegveld te halen en hem naar ons Debby te brengen in Lissone. De camper geparkeerd op een pleintje een vijfhonderd meter van ons Debby vandaan. Daarna lekker bij gepraat met zijn vijven onder het genot van een drankje etc. Wezen eten bij Zappa, het beste restaurant in Lissone, een aanrader. Inmiddels ligt de temperatuur boven de 30 graden, dus het wordt zweten! Wij gaan slapen in de camper en René en Dennis bij Debby.


28 juli Lissone naar Cannobio.  127 km.

Debby, Dennis en René gaan inpakken en wij gaan de hitte uit richting het Lago Maggiore. Langs het meer gereden tot Cannobio en daar op de camperplaats op een mooi afgebakend schaduwplekje gestaan, wat echt nodig is met deze hoge temperaturen. Dit is echt een prachtige camperplaats. Toch nog gewandeld en het dorp bekeken. Daar ook gegeten en wat gedronken.


29 juli Cannobio naar Lissone.  130 km.

Terug naar Debby via de veerboot Van Verbania naar Laveno, vervolgens Varese, Como en Monza naar Lissone. In het centrum op een kleine parkeerplaats de camper neergezet, omdat deze om de hoek van Debby’s huis was en we zo de spullen makkelijk konden versjouwen. Daarna weer heerlijk gegeten met zijn vijven en nog wat geborreld en afscheid genomen. Want wij gaan nog wat verder vakantie houden, inmiddels met een te zwaar beladen camper. De temperatuur was inmiddels zo’n 35 graden, dus veel te warm om midden tussen de bebouwing te staan. Hierdoor slecht geslapen.


30 juli Lissone naar Briancon.  255 km.

Vroeg in de ochtend vertrokken om zo snel mogelijk wat verkoeling te krijgen. Binnenwegen via Novara, Turijn, Pinerolo en Sestriere naar Briançon gereden, alweer eenprachtige route. Zeker het laatste stuk de Alpen in naar Briançon. Mooie camperplaats op een druk parkeerterrein voor de oude stadsmuur en burcht. Leuke wandeling gemaakt en de oude stad bekeken. Lekker gegeten en goed geslapen. Hoog, dus koeler.


31 juli Briancon naar Champagnole.  332 km.

Vandaag over de Colle du Lautaret (2085 mtr.) langs Alpe d’Huez naar Grenoble. Wat zijn er toch een hoop mooie wegen, dit is ook weer prachtig. Verder tot aan Champagnole. Geen mooie plaats en rumoerig, een onveilig gevoel.


1 augustus Champagnole naar Thaon les Vosges.  290 km.

Nog een overnachting in Frankrijk en dan naar huis. Laatste overnachting op een hele mooie en rustige plaats aan de Moselle In het plaatsje Thaon les Vosges. Leuke plaats met verschillende restaurants. Mooie wandeling gemaakt. Enkele glaasjes calvados gedronken en op tijd naar bed.


Laatste stuk over de snelweg, eenmaal besloten naar huis te gaan, dan wil je er ook zijn. Nu de spullen van Debby lossen en alles wassen en poetsen.Maak jouw eigen website met JouwWeb