Vakantie van 18 Augustus t/m 9 September. Aantal km. gereden; 2203. Bezochte plaatsen; Dochamps (B), Biersdorf (D), Zell , Bingen, Oberelsbach, Frankenroda, Freyburg, Aschersleben, Tangermünde, Wittstock/Dosse, Hitzacker, Gnarrenburg, Wangerland, Emden, Goch.


Do. 18 en 19-08-2022 km. 148347 – Dochamps (Manhay) ( B)  ( 226 km. gereden) Camping Petite Suisse €37.70 p.d. in Al Bounire 27 Dochamps. 

Mooie rit door de Belgische Ardennen naar Dochamps (Manhay) naar de camping waar onze dochter met gezin staat. Hier wat rondgelummeld en een paar gezellige dagen met familie doorgebracht.


Za. 20-08 Biersdorf am See (D) (108 km. gereden) Gratis CP Zur Rotlay 16 Biersdorf am See.

Vandaag afscheid van de familie en naar Luxemburg (Clervaux) om te tanken en dan door naar Biersdorf am See, vlakbij Bitburg in Duitsland. Hier een mooie wandeling gemaakt langs het meer en een lekker biertje op het terras gedronken. Vanavond Pizza eten bij Romana, dus genieten


Zo. 21-08 Zell am Mosel (85 km. gereden) CP €9 Marientaler Au 28 Zell.

Begonnen met een wandeling rond het meer na het ontbijt. Daarna prachtige route over kleine weggetjes door de Eifel en naar de Moezel. Mooie camperplaats bij de voetgangersbrug. Wandeling langs de Moezel gemaakt en verder relaxen langs het water.

Ma. 22-08 Wandeling naar de camping in Zell gemaakt. Daarna een stevige wandeling (7 Km.) bergop naar de Colis turm gemaakt, verder lekker genieten van het mooie weer en de rust.


Di. 23-08 Bingen ( 84 km gereden) CP € 5 Mainzer Strasse 123 Bingen.

Na het ontbijt naar de camping gereden om wc te storten, vuilwater te lossen en drinkwater te tappen. Mooie route door binnenwegen en langs de Rhein tot aan Bingen en daar weer een mooi plaatsje aan de Rhein gevonden. Vandaan 33 graden dus rustig naar de schepen kijken in de schaduw.


Wo. 24-08 Oberelsbach ( 215 km. gereden) CP € 5 Rathgeberstrasse 25 Oberelsbach.

Dorpje verkend, verder niet veel meer gedaan als puzzelen en lezen.


D0 25-08 Frankenroda (108 km. gereden) Camping Probstei Zella € 22 p.d.  Probsteizella 1 Frankenrode.

Mooie route door het voormalige DDR gebied in Thüringen. Aan het eind van een doodlopende straat van ongeveer 8 km. was de camping dus aan het eind van de wereld leek het met name omdat hier ook geen internet of wifi mogelijk was. Dus hier kom je echt tot rust aan de kabbelende beek, alleen de wandelingen zijn vermoeiend maar dat hoef je niet persé te doen. Ik heb wel lekker gewandeld.

Vr.26-08 Nog een dag op de camping, verse broodjes gehaald, gewandeld (dit keer ver n.l. 10 km.) en ’s-avonds lekker gegeten in het restaurant op de camping


Za. 27-08 Freyburg (151 km. gereden) CP gratis Schützenplatz Freiburg

Dorp bezichtigd en tot de conclusie gekomen dat hier veel oud geld zit namelijk; erg veel wijndomeinen en ook grote.

Zo. 28-08 Naar de bakker voor vers brood gelopen en na het ontbijt naar Schloss Neuenburg gelopen (bergop), later samen naar het kerkplein en een wijntje van een plaatselijke wijnboer gedronken.


Ma. 29-08 Aschersleben (101 km. gereden) CP gratis Aschersleben Seegraben

Onderweg naar Magdeburg motormanagement probleem, gebeld met Tiny en geconstateerd dat het waarschijnlijk het gasklephuis is. Dus een Fiat garage gezocht en vlakbij gevonden in Achersleben. Hier hebben ze het systeem uitgelezen en bleek het inderdaad het gasklephuis te zijn, deze moest besteld worden en zou morgen binnen zijn. Dus naar de CP in deze plaats gereden en morgenvroeg naar de garage voor reparatie. Aangezien er een modificatie aan het gasklephuis is aangebracht moet er ook een deel van de kabelbus vervangen worden, het wordt weer duur dus! Het dorp verkend en wat boodschappen gedaan en dan maar slapen en kijken wat het wordt.


Di. 30-08 Tangermünde ( 147 km. Gereden) CP Tangerplatz € 12 p.d. Tangermünde (Elbe)

Na een heel vroeg ontbijt naar de garage gereden en gewacht tot de camper weer gerepareerd was  (Kosten € 883.45). Rond 10 uur vertrokken en na wat omzwervingen naar een CP in Magdeburg waar wij het niet fijn vonden, zijn we doorgereden naar Tangermünde aan de Elbe. Hier is een mooie camperplaats en dit is een mooi oud stadje. Vandaag wat gewinkeld en in een Kroatisch restaurant gegeten.


Wo. 31-08 Wittstock/Dosse (101 km. gereden) CP Wittstock/Dosse € 5 p.d.

Vandaag via veel kinderkopjeswegen gereden naar Wittstock/Dosse, alweer een mooi dorpje en een cp aan de achterkant van de Aldi en dat is ook makkelijk. Rustig bijgekomen van de gemaakte hoge reparatiekosten aan de camper.

D0. 1-09 Na het ontbijt een mooie wandeling door het oude stadje en naar de burcht, vandaar de stadsmuur rond de hele stad gevolgd. Een heerlijke wandeling door het stadspark.


Vr. 2-09 Hitzacker ( 125 km. gereden) CP Gratis Bleichwiese Hitzacker

Ontbijt en sani gedaan en weer verder, ditmaal door echt oost Duitse stadjes en weggetjes ( kinderkopjes en gaten). Grote gratis cp in Hitzacker aan de Elbe, dit is het stadje waar Prins Claus is geboren en daar zijn ze trots op want er is een promenade naar hem genoemd en er staat een standbeeldje van hem. Verder leuke wandeling langs de Elbe en door het stadje.

Za. 3-09, Zo. 4-9 Gewandeld door de bossen en bergop en wat boodschappen gedaan en verder genoten van het mooie weer en de rust. Vandaag de sani gedaan omdat we wel verwachtten dat het druk zou worden.


Ma. 5-09 Gnarrenburg ( 181 km. gereden ) CP Gratis Brilliter strasse in Gnarreburg

Vanmorgen dus meteen na het ontbijt vertrokken voor een langere rit richting Bremen, mooi stuk door de Lüneburger heide en over smalle slechte wegen. Onderweg bijna een roofvogel aangereden, maar hij kon ons nog net ontwijken. In Gnarrenburg even naar de Aldi gelopen (3 km.) en verder rustig uit de zon gezeten.


Di 6-09 Wangerland ( 147 km. gereden ) CP € 8.50 Wangermeer Bismarckstrasse in Wangerland

De dag gestart met regen en na een 30 km. ging de ruitenwisser stang en daardoor ook de motor kapot. Maar weer een garage gezocht en gevonden in Bremerhaven, die stuurde ons door naar Fricke een Fiat specialist voor vrachtwagens en campers. Wagen ging meteen naar binnen en 2 uur later was alles gerepareerd. De rekening wordt nagestuurd want er moest nog btw over berekend worden. Inmiddels was ook de zon weer gaan schijnen, en weer verder met een veerpont de Weser over (waar het ook erg modderig was). Aangekomen op de CP en een  lekkere wandeling gemaakt langs het meer.


Wo. 7-09 Emden ( 89 km. gereden) CP gratis AM Jachthafen in Emden

Na een regenbui de sani gedaan en daarna langs de  kust maar tevens dijk ( dus geen zee gezien ) gereden naar Emden. Hier aan de monding van de Ems bij de sluizen gestaan, dus genieten van de voorbij varende boten.


Do. 8-09 Goch ( 278 km. gereden ) CP € 5 Friedensplatz in Goch

Met regenweer vertrokken ende vooruitzichten de komende dagen minder, daarom maar door gereden naar Winterswijk om nog wat inkopen te doen bij Obelink. Daarna  naar Goch gereden om lekker te gaan eten bij “El Paso”.


Vr. 9-09 Uden km. 150555 ( 57 km. gereden) Thuis

Sani gedaan in Goch en toen naar huis gereden en daar de gebruikelijke activiteiten zoals leegmaken, wassen en opruimen van alle spullen.