Meivakantie 2022, Houthalen-Helchteren (B), Givet (Fr), Haybes (Fr), Revin (Fr), Void-Vacon (Fr), Monthureux-sur-Saône (Fr), Fresse (Fr), Vaivre-et-Montoille (Fr), Chaumousey (Fr), Millery (Fr), Klüsserath (D)< Uden (NL)  Gereden 1578 km.


01-05-2022 Houlhalen-Helchteren N 51.01585  E 5.46471

Vanmorgen via Waalre vertrokken naar Houlhalen-Helchteren (B). Hier gestopt op camping “Hengelhoef” en de voortenten van Debby en onszelf opgezet. 


2 mei T/M 6 mei

Mooie wandeling over de camping en door het bos gemaakt, gezellig samen geluncht en middagwandeling naar de supermarkt gemaakt. Verder lekker genoten van de zon. Na het avondeten weer een wandeling door het bos en langs het hertenkamp. 3 mei. Vandaag na een rustige nacht de tent afgebroken en camper verplaatst. Verder boodschappen gedaan en genoten van het mooie weer. 4 mei. Na een heerlijke nacht en ontbijt hebben we een wandeling in het  aangrenzende bos gemaakt en in de namiddag met zijn allen bbq`en. 5 mei. Vanmorgen boodschappen gedaan en vanmiddag waren Majo en Wim op visite, helaas ook een uurtje regen gehad, uit eten geweest en na dit gezellige dagje afscheid genomen en nog wat gelezen. 6 mei. Wandeling naar het “kasteel gemaakt en ook bij het hertenkamp geweest. Daarna meegeholpen met de voortent afbreken van Debby.


7 mei. Givet CP Gratis N 50.13752  E 4.83153

De dag begon met een klein buitje en daarna gaan rijden naar Givet (Fr.) en daar gestopt op een camperplaats aan de Maas. Nog even het dorp met de vele terrasjes en winkels. ’s-Avonds een onweersbui met flink wat regen. 8 mei. 2 Mooie wandelingen gemaakt en genoten van het mooie weer. 9 mei. Vandaag een warme dag dus lekker gedoucht en alvast de sani gedaan. Verder een wandeling naar het fort gemaakt, helaas was dit gesloten. Lekkere pizza gegeten en weer een dag om.


10 mei. Haybes CP gratis N 50.01089  E 4.70697

Na een vers stokbrood vertrokken naar de volgende locatie n.l. Haybes, leuk dorpje met mooie oude gebouwen en ook weer aan de Maas. 11 mei. Ontbijten en een fietstocht naar de markt in Fumay,weer een warme dag vandaag dus nog maar een leuk stuk fietsen langs de Maas. Verder lekker genoten van de zon.


12 mei. Revin CP gratis N 49.93984 E 4.63875

Na het ontbijt vertrokken naar Revin, alweer een mooie gratis camperplaats met voorzieningen dus we kunnen weer een poosje vooruit. Groter dorp dus meer winkels om te bekijken. 13 mei. Mooie wandeling gemaakt langs en over de Maas. Na de lunch een wandeling gemaakt naar de scheepstunnel van Revin, was afgesloten maar ik kon er toch door. Unieke ervaring met een schip door een tunnel. Ook nog wat boodschappen gedaan en verder genoten van het mooie weer. 14 mei. Stokbroodje, lekker ontbijt en zalm met aspergepuree gehaald voor het avondeten. Daarna gedoucht en vervolgens een wandeling gemaakt naar de cascade ( watervalletje) dat niet veel voorstelde. Vandaag geen wind  dus lekker in en uit de zon. 15 mei. Vandaag een absolute rustdag wel in de namiddag de sanitaire voorzieningen gedaan.


16 mei.  Void-Vacon CP gratis N 48.68253 E 5.61907

Een bewolkte dag, dus maar eens een stuk rijden. Onderweg gestopt voor de lunch en enkele camperplaatsen gekeken, uiteindelijk gestopt in Void-Vacon. Geen geweldige plaats maar het werd langzaam tijd om te stoppen.


17 mei. Monthureux-sur-Saône CP gratis N 48.03153 E 5.97368

Vandaag  27°, dus een mooi plaatsje gezocht om wat langer te blijven. Dit is Monthureux-sur-Saône geworden, rustig dorpje met een mooie camperplaats en vlak bij de bakker. Genoten van de schoolkinderen die met de kano's gingen varen. Wandelingen gemaakt en genoten van het mooie weer. 18 mei. Vanmorgen op tijd gaan lopen want het wordt vandaag 30°. Mooie wandeling met flinke klimmetjes en voor de grootste warmte weer terug. Daarna douchen en de rest van de dag luieren.


19 mei. Fresse Camping de la Broche N 47.75538 E 6.65284

Naar een camping voor de afwisseling. Prachtig weer en een keer een camping om de lakens etc. te wassen. Mooie camping in een prachtig natuurgebied n.l. : “Mille Étangs”  in Fresse20 mei. Wasdag en wandeling gemaakt. Verder lekker ontspannen bij  30°. Mooie camping met te veel loslopende honden en zelfs katten, geen wilde maar allemaal hebben ze een eigenaar die vindt dat het moet kunnen.


21 mei. Vaivre-et-Montoille CP gratis N 47.63742 E 6.1077

Mooie rit gemaakt tot net achter Vesoul naar het meer In Vaivre-et-Montoille. Mooie wandeling rond het meer gemaakt en alweer genoten van het mooie weer. 22 mei. Na het ontbijt weer een rondje om het meer gelopen, na de lunch naar het dorpje Pusey gelopen en daarna een koude douche om weer bij te komen, verder een rustige zondag.


23 mei. Chaumousey CP Lac de Bousey gratis N 48.1642 E 6.34111

Vandaag buien dus maar een stukje rijden, na 2 camperplaatsen uiteindelijk op de 3e in Chaumousey gestopt. Niet veel kunnen doen want het regende geregeld.


24 mei Millary CP gratis N 48.81571 E 6.12742

Mooie rit langs de Moezel en ook een camperplaats aan de Moezel n.l : Millery. Wandelingen gemaakt en genoten van het beter wordende weer.


25 mei. Klüsserath CP € 7.80 N 49.84324 E 6.85523

Na een zeer  onrustige nacht vanwege de  verkeersdrukte langs de camperplaats, dit kwam omdat de A31 van Nancy naar Metz afgesloten was, weer gaan rijden. Uiteindelijk via Luxemburg (tanken) naar Klüsserath aan de Moezel gereden. Daar ruitensproeier gerepareerd en voor het eerst in lange tijd een schnitzel gegeten bij het restaurant op de naastgelegen camping. 26 mei. Hemelvaartsdag, wandeling gemaakt en verder heerlijk niets doen. 27 mei. Nadat de bakker geweest is en we het ontbijt genuttigd hebben, zijn we naar huis gereden. Dit was onze eerste vakantie van dit jaar.